User Tools

Site Tools


koppelingen

Koppelingen

Deze pagina is technisch van aard en bedoeld voor website beheerders en ontwikkelaars.

De administratieve informatie in je CLASS database kan worden gebruikt op andere plaatsen, bijvoorbeeld op je website. Dat werkt via een beveiligde verbinding met CLASS.

Access Token

Om de verbinding op te zetten heb je een toegangscode nodig. Op de profielpagina van de CLASS gebruiker met admin rechten kun je zo'n toegangscode aanmaken.

Geef een naam aan het token zodat je weet waar ie gebruikt wordt, bijvoorbeeld: “website”

Klik op “Create”. CLASS genereert nu een access token.

Dit token is hierna niet meer opvraagbaar. Als je het kwijt raakt is een nieuw token de enige oplossing. Kopieer het token.

Wordpress plugin

Ten behoeve van Wordpress websites is een plugin beschikbaar. Deze plugin staat niet in de wordpress plugin repository maar wordt indien nodig door ScolaVisa aangeleverd. Na installatie en activering van de CLASS plugin is een extra “instellingen” menu item beschikbaar onder wp-admin. Hier moet de url naar CLASS en het token ingevoerd worden.

Modules

Contactformulier proeflessen

Deze module werkt samen met de plugin Contact Form 7. Er is een special veld in dit formulier.

[select* class_welkeproefcursus id:welkecursusddlb]

Als dit veld gevonden wordt, zal CLASS om de als proefles gemarkeerde cursussen vragen de de selectiebox daarmee vullen. Er wordt automatisch een “anders, namelijk” veld (vrije invoer) toegevoegd aan deze lijst.

Als formulier door een geïnteresseerde bezoeker wordt ingevuld, wordt automatisch in CLASS een profles verzoek aangemaakt. Dit kan gebruikt worden om de proefles om te zetten in een leerling met ingeroosterde proefles.

Cursusgroepen

Op de website is een overzicht te tonen van de cursus groepen met een korte beschrijving erbij. Op deze manier wordt onderhouden van de informatie beperkt tot 1 plaat: in CLASS. De website wordt vervolgens automatisch bijgewerkt.

Voor cursusgroepen is een zogenaamde shortcode beschikbaar, zoals gebruikelijk is voor wordpress websites. Neem de shortcode

[showcoursegroups]

op in een webartikel of pagina om de groepen te tonen.

koppelingen.txt · Last modified: 2020/03/06 12:26 (external edit)